مدیریت سرمایه یکی از مهمترین مهارتهایی است که هر شخص برای ادامه حیات مالی خود باید بیاموزد. اگر افراد ندانند که چگونه سرمایه خود را مدیریت کنند، در شرایط متلاطم اقتصادی قادر نخواهند بود تا ارزش دارایی خود را حفظ کرده و بعضاً ممکن است در تامین مخارج روزمره خود با چالش مواجه شوند. از سوی دیگر، آشنایی با روشهای آن میتواند منجر به کاهش ریسک، کسب سود و افزایش ثروت برای افراد گردد.
این امر به معنای بهینهسازی و اداره منابع مالی و داراییهاست تا پتانسیل کسب بازدهی مناسب در آینده را پیدا کنند. از روشهای مدیریت سرمایه میتوان به سرمایهگذاری در بازار سرمایه، مسکن، طلا، ارز و… اشاره کرد. مدیریت ریسک و انتخاب استراتژی مناسب، از عوامل مهم در مدیریت سرمایه هستند. در واقع مدیریت سرمایه را میتوان دانش و مهارت سرمایهگذاری با ریسک کنترل شده و کسب حداکثر بازدهی و سود از سرمایه فعلی تعریف کرد. البته استراتژی مدیریت سرمایه کاملاً شخصی است و بنا به شرایط هر شخص، میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، فاکتورهایی مانند میزان سرمایه، سن سرمایهگذار، مدت زمان در نظر گرفته شده و هدف از سرمایهگذاری، در استراتژی مدیریت سرمایه موثر هستند.
استراتژی محتاطانه
در این روش، سرمایهگذار امنیت سرمایه و حفظ اصل دارایی خود را به سود کمتر ترجیح میدهد. این نوع سرمایهگذاری عموماً با دید بلندمدت انجام میشود و از هیجانات بازار تاثیر زیادی نمیپذیرد. به عنوان مثال، صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت، مناسب این دسته از سرمایهگذاران هستند.